Здравейте! Привет на всички! Нов съм във форума и огледах темите, но не успях да си отговоря на всички въпроси. Искам да си купя алфа ромео 147, като за първа кола, но не знам колко са качествени. В момента карам на баща ми астрата, която е от 95 година и за 8 години сме сменяли само съединител и спирачки. Обаче искам да си имам собствена кола, която винаги е на разположение и се спрях на алфа ромео 147 и рено клио, но реното не ми харесва толкова много. За 3500-4000лева, възможно ли е да намеря качествена алфа (става въпрос за дизеловия вариант), която да няма проблеми. Колата ще се кара из Пловдив, където е пълно с павета, ако това е от значение. Не съм от хората, които вярват на митовете за алфите, но всеки ми казва бягай далече от тях. Предполагам ако една кола се поддържа редовно, то тогава няма да има никакви проблеми.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa Romeo 147 за първа кола
Collapse
X
-
Питай ги тия дето са ти казали да бягаш далеч карали ли са Алфа ромео за повече от 1 месИ аз от такива съм чувал и като ги питам карал ли си и викат аа не бе просто съм чувал избора е добър мисля че читава ще намериш като всяка кола си има свойте слабости но + са повече от – .А проблеми винаги каквото и да караш ще имаш зависи колко са сериозни.Те хората нови коли си купуват от магазина че имат проблеми камоли с наще 13 год коли .Успех
-
Здравей и мерси за бързи отговор! Повече от тях, не са карали алфа, но както вие казахте. говорят наизуст. На мен колата ми харесва много и винаги съм харесвал алфа, но не знам дали в 3500 - 4000 (дори 4000 ми идва малко множко), мога да взема в добро състояние кола, която после да не ремонтирам на 1вия месец
Comment
-
Първо си задай въпрос към себе си дали ще имаш сигурни доходи за поддръжката и колко ще можеш да отделяш. Визирам суми, които трябва да дадеш рано или късно, за да си изряден - застраховка, годишен данък и технически преглед преглед, винетката е по желание. Говоря тези неща съвсем сериозно от опит, защото доста приятели, включително и аз, не сме били наясно какво е да поддържаш собствен автомобил.От там нататък колко често ще се разваля нещо и каква сума ще отделяш за части си е до екземпляр. В класа на Алфата повечето други автомобили от същите години на производство имат сходни цени на поддръжка. Всяка марка си има някакви специфики - Алфата например има 4 броя носачи отпред, макар че колеги сменят целия комплект за под 300 лева. Ако караш често по паветата, след време ще разбереш за какво говоримСлучва се да се разскърца нещо отпред по окачването, а ако сложиш фалшиви части - същото се повтаря... Иначе ако си нов шофьор, разликите които ще намериш спрямо другите коли са, че радиуса на завой е по-голям и предницата е по-дълга. Въпреки габаритите, не можеш да правиш обратен завой толкова лесно
Вероятно има и читави коли около тези пари, но трябва гледане. Колегите от Пловдив са сериозни момчета, гледам вече имаш предложение за придружаване при оглед . Колкото до Клиото, на мен лично не ми харесва, но не може да се отрече, че поддръжката му е евтина. Бих предпочел Пунто мк2 или мк3... Иначе със сигурност ще чуеш сред познати, че Голф 4 и БМВ 3 са колите
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
Ex: BMW E61 530 Xi
Comment
-
Големия радиус на завой не е проблем, на брат ми леона е голямо дърво, където с астрата правя обратен, с леона не става, но се свиква, малко напред ще изнесеш и така. . А данъците, застраховката и т.н. съм отделил малка сума, за първата година(затова не искам да надвиша 4000леваа), след което ще търся друга работа догодина и се надявам да няма проблеми.Все още не съм тръгнал на оглед по автокъщите и гледам в интернет, тъй като чакам една част от парите да ми бъдат преведени, идната седмица. Предполагам, хората като Вас, който разбират от алфи, могат и от интернет да кажат мнението си. Не съм сигурено дали може да се поства линк, но ако има проблем го изтрийте.
Това са колите, които за сега харесах
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=4jysob
но нямам представя за какво да гледам. То разбира се е ясно, че от интернет не става, трябва на място, но в момента съм малко зает с изпити и нямам много свободно време. Благодаря Ви, че отговаряте толкова бързо!
Comment
-
Първата е малко постничка откъм джанти, интериор и екстри, втората е по-добре откъм джанта, двузонов климатроник, мултифункционален волан и кожения салон. Третата обява вече е изтрита, явно е продадена. Имам 2 въпроса:
- От Пловдив ли си и ако си, защо не гледаш за автомобили в района? Аз вече 4 автомобила съм сменил като само за последната алфа ходих до София по простата причина, че нямаше такива в Пловдив, иначе обикалях доста по София, Дупница, Враца и честно да ти кажа, като цяло най-читавите автомобили са в с.Труд.
- Търсиш вече регистриран и каран в България автомобил или нов внос? Имай предвид, че ако е карана в България вътре вече се е разтропала и разскърцала докато ако е нов внос ще се насладиш за месец-два на стегнато и нескърцащо купе.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Съвет: Търси 140 коня JTD. По-надежден двигател е. Рядък, но по-надежден+ това е 6 скорости следователно разхода пада много!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=4k0pxa Тази е малко над бюджета ти, но смятам, че е по-добър избор. Ти си решаваш!Last edited by kiril156; d.m.y г., 20:26.Алфа Ромео 156 1.9 140кс 2003г
Comment
-
Пролог:
Имай предвид, че си се спрял на турбо-дизелов автомобил, за който е характерно, че турбината е капризния елемент. Тук в БГ почти всички алфи са нов внос от Италия. А за жабарите е ясно, че не сменят масло, а само доливат. Турбо-компресорът е супер чувствителен към качеството и състоянието на маслото и в тази връзка като правиш оглед, то той трябва да е в присъствието на автомонтьор-супер разбирач, защото горе долу ще се ориентира читава ли е колата (има страхотни слухари, които поставят точната диагноза). А и малко хора оставят загрелият двигател да поработи минута-минута и половина на място, преди да го изключат. Т.е. моменталното изключване на турбо-дизелов двигател разказва играта на лагера на турбината, на който му трябва малко време да се омасли.
Обява 1:
На пръв поглед - става. Но 5/100 нафта в градски режим на шофиране е абсурд. Градско е около 7/100.
Двувратка? Е защо?
Обява 2:
Също на пръв поглед - става, даже е и с кожен салон. Но и тя е двувратка.
Епилог:
Търси си кола с четири врати.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от kiril156 Покажи съобщениеСъвет: Търси 140 коня JTD. По-надежден двигател е. Рядък, но по-надежден+ това е 6 скорости следователно разхода пада много!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=4k0pxa Тази е малко над бюджета ти, но смятам, че е по-добър избор. Ти си решаваш!
Към създателя на темата - ела в неделя на срещата и там ще поговорим.Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщениеАко вземеш кола за 3500-4000 си приготви и още 2 за обслужванеAlfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Alfa 147 за първа кола и за този бюджет си е чист мазохизъм според мен. Ще намразиш и Алфите, ще намразиш и колите. Шанса да уцелиш нещо читаво е много нисък. Алфа Ромео е кола, която се нуждае от постоянна и добра поддръжка, за която са нужни пари.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщениеОсновен ремонт ли ще и прави или ще купува още една за резервни части?Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
По тая логика по-добре да не кара кола докато не събере пари за 2 коли ?
Определено положението не е чак толкова криво колкото го драматизирате. Или пък просто съм късметлия .. как пък за 6 години единствените "ремонти" бяха смяна на консумативи(+ носачи и тампони на стабилизираща щанга). И да ... колата беше закупена като нов внос от Горубляне. Говоря за 156, но тия драми, които сте изтъкнали и там биха били същите ако виждаме чашата наполовина празна вместо обратното.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v 140hp '04 The new Mistress
Alfa Romeo 156 1.9JTD 8v 105hp '98 еx
Comment
Comment